Schadevergoeding na een ongeval

Schadevergoeding na een ongevalU heeft een ongeval gehad en daarbij heeft u letselschade opgelopen. Als een ander verantwoordelijk is voor het ongeval waarbij u was betrokken, heeft u doorgaans recht op vergoeding van uw schade. Wij leggen u graag uit hoe wij deze schadevergoeding voor u kunnen regelen. Schadevergoeding na een ongeval claimen is vaak een complexe zaak. Onze experts hebben hier ruimschoots ervaring mee. Hieronder leest u wanneer u recht heeft op schadevergoeding na een ongeval en hoe u deze schade kunt claimen.

Wanneer recht op schadevergoeding?

Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding? Als u de tegenpartij aansprakelijk is. Het maakt dan niet uit of het gaat om een bedrijfsongeval, een aanrijding of ander ongeval. U heeft schade opgelopen, lichamelijk, materieel of immaterieel en kunt daarvoor schadevergoeding claimen bij de ander. Immateriële letselschade noemen wij smartengeld. Smartengeld is een schadevergoeding voor de schade die u niet direct geld kost. Het is een vergoeding voor mogelijke pijn en verdriet dat bij het ongeval komt kijken.

Schuldvraag bij een ongeval

Soms is de schuldvraag na een ongeval niet eenduidig te beantwoorden. De tegenpartij ontkent verantwoordelijk te zijn of misschien was het ongeval aan beide partijen te wijten. U doet er dan verstandig aan één van onze letselschadejuristen in te schakelen en de zaak te bespreken. Want ook als de schuld in het midden ligt, heeft u mogelijk toch recht op schadevergoeding. Wij zoeken dit graag voor u uit.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Heeft iemand u schade toegebracht? U kunt na een ongeval niet zomaar schadevergoeding bij de tegenpartij claimen. Het is aan u om te bewijzen dat u door toedoen van de ander letselschade hebt opgelopen. Letselschade is alle schade die u door uw letsel heeft opgelopen. U kunt denken aan materiële schade zoals medische kosten of verminderde inkomsten. Het is wettelijk geregeld dat u schadevergoeding kunt claimen voor deze materiële en voor immateriële schade na een ongeval. De bewijslast ligt doorgaans wel bij u: ‘Wie eist, die bewijst’. U bent zodoende de eisende partij. U moet bewijzen wat er is gebeurd, dat de schuld van het ongeval bij de ander ligtén dat u als gevolg daarvan letselschade hebt geleden. Wij hebben hier ruimschoots ervaring mee en kunnen u hierbij altijd bij helpen, zonder dat daaraan kosten zijn verbonden.

Gratis juridische bijstand na ongeval

Schadevergoeding eisen na een ongeval kan soms leiden tot een ingewikkelde procedure met veel correspondentie, zeker als de tegenpartij de schuldvraag niet erkent of uw letselschade niet serieus neemt. Onze letselschade experts hebben veel praktijkervaring en staan u bij. Wij verzorgen de correspondentie voor u en kunnen uitzoeken waar u precies recht op heeft. Weet u niet wie de tegenpartij is? Ook dat kunnen wij voor u uitzoeken. Wij begrijpen dat u na een ongeval veel aan uw hoofd kunt hebben en nemen uw zorgen graag uit handen. Deze juridische bijstand is bovendien veelal gratis. De aansprakelijke tegenpartij is immers wettelijk verplicht ook uw juridische kosten na het ongeval te vergoeden.

Schakel een letselschade expert in!

Is de tegenpartij bekend en weet u bij wie u moet zijn voor de schadevergoeding na uw ongeval? Dan nemen wij als letselschade experts contact op met de dader. Wij stellen wij hem in een brief aansprakelijk voor uw schade. De tegenpartij zal de zogenoemde aansprakelijkstelling doorgaans aan zijn of haar verzekering overhandigen. Als de ander eenmaal schuld heeft erkend, kunnen wij ons gaan bezighouden met de vraag voor welke letselschade u vergoeding wilt claimen. Bovendien kunnen wij voor u regelen dat u niet te lang hoeft te wachten op een voorschot op uw schadevergoeding. Het is daarom van belang dat een letselschade expert zo snel mogelijk een sluitend overzicht maakt van de schade die u bij het ongeval heeft opgelopen.

Berekenen schadevergoeding na ongeval

Welke schadeposten u heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hoe hoog de schadevergoeding voor u uitpakt is dus niet bij voorbaat te zeggen. Er is geen standaard regeling voor het claimen van schadevergoeding na een ongeval. Een schadeberekening maken is maatwerk.

Wij komen op voor uw belang en inventariseren samen met u alle schadeposten die u heeft. Recht op schadevergoeding na een ongeval is wettelijk geregeld; wij weten precies waarop u recht heeft als u slachtoffer bent van een aanrijding of ander ongeval. Met de juiste juridische bijstand kunt u al uw letselschadeposten verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Wij zorgen ervoor dat uw schadeclaim zo snel mogelijk bij de tegenpartij ligt.

Contact opnemen om schade te claimen

Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeval en is een ander aan te wijzen als verantwoordelijke tegenpartij? Wilt u gratis advies van letselschade experts die uw schadevergoeding serieus nemen? Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze gespecialiseerde juristen staan voor u klaar om uw zaak met u bespreken. Ook als u geen rechtsbijstandsverzekering heeft, kost u dat niets. De aansprakelijke tegenpartij is immers wettelijk verplicht uw juridische bijstand te vergoeden als u een schadevergoeding wilt indienen. Wij zetten alles voor u op een rijtje, zodat wij in nauw overleg met u kunnen berekenen wat een reële schadevergoeding is om bij de tegenpartij te bedingen.