Aangereden tijdens oversteken

Aangereden tijdens overstekenVoetgangers zijn vaak kwetsbaar in het drukke verkeer. Bent u als voetganger aangereden, bijvoorbeeld tijdens het oversteken en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Dan komt u altijd in aanmerking voor schadevergoeding van degene die u heeft aangereden. Ook als u zelf deels schuldig was, kunt u schadevergoeding verhalen. Maar hoe moet u dat aanpakken als u bent aangereden? Schade verhalen na een aanrijding kan ingewikkeld zijn. Hieronder leest u hoe wij u hierbij kosteloos helpen.

Als landelijk opererend kantoor helpen wij overal in Nederland voetgangers die zijn aangereden bij het verhalen van letselschade.

Als voetganger aangereden, wat nu?

U bent als voetganger tijdens het oversteken aangereden en u bent daarbij gewond geraakt. U heeft dan letselschade opgelopen. Letselschade kan bestaan uit lichamelijke verwondingen. Maar ook materiële schade en immaterieel schade zoals psychische klachten noemen wij letselschade. U heeft pijn, komt noodgedwongen voor extra kosten te staan of u verliest inkomen doordat u tijdelijk niet kunt werken. Wij vinden het belangrijk dat de tegenpartij uw letselschade zo snel mogelijk gaat vergoeden. Onze ervaren letselschade specialisten zijn u daarbij graag van dienst. Ook als u geen juridische bijstandsverzekering heeft, zijn daar voor u geen kosten aan verbonden. De bestuurder aansprakelijk stellen voor uw letselschade en schadevergoeding eisen, dat kost u bij ons helemaal niets.

Gratis juridische bijstand

Een ander aansprakelijk stellen voor uw letselschade en schadevergoeding eisen, kan een complexe aangelegenheid zijn. Wij zorgen ervoor dat u zich daarover na het verkeersongeval geen zorgen hoeft te maken, u heeft immers al genoeg aan uw hoofd. Het is wel van belang dat u uw letselschade direct bij ons meldt nadat u als voetganger bent aangereden tijdens het oversteken. U hoeft dan zelf tijd echt geen tijd te steken in het voeren van ingewikkelde gesprekken over juridische zaken. Wij nemen alles kosteloos uit handen, zodat u niet zelf hoeft uit te zoeken hoe het zit met de regels en wetten als u tijdens het oversteken bent aangereden. Wij hebben als ervaren letselschade experts volop ervaring met het claimen van schadevergoeding na aanrijdingen en andere verkeersongevallen.

Aangereden tijdens oversteken? Dan altijd schadevergoeding

Als voetganger bent u kwetsbaar. Bent u aangereden, bijvoorbeeld tijdens het oversteken, dan kunt u daarbij gewond raken. Verwondingen en andere letsels kunnen ernstig zijn. Voetgangers lopen soms een hersenschudding op, met alle gevolgen van dien. Ook hoofdwonden, kneuzingen, botbreuken en pijnlijke blauwe plekken komen vaak voor als iemand tijdens het oversteken is aangereden. De aanrijding heeft dan grote gevolgen voor u. Degene die u heeft aangereden, is bijna altijd aan te wijzen als de aansprakelijke partij, waardoor u recht heeft op vergoeding van uw letselschade.

Aansprakelijkheid bij aanrijding tijdens oversteken

Bent u als voetganger aangereden? De kans is groot dat de aanrijding ontstond bij het oversteken van een rijbaan. U kunt zijn aangereden op een zebrapad, terwijl u bezig was met oversteken op een fietspad of terwijl u een drukke weg over moest.

Een aanrijding tijdens het oversteken komt bij voetgangers het meeste voor. Want helaas rijden automobilisten nog vaak te hard. Ze geven voetgangers geen voorrang, zijn afgeleid of letten niet goed op de weg. Onze juridische experts weten uit ervaring dat automobilisten voetgangers vaak over het hoofd zien. U gaat ervan uit dat u veilig kunt oversteken op een zebrapad en toch worden voetgangers het vaakst aangereden op een zebrapad. In alle gevallen kunt u de bestuurder aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Wij zorgen ervoor u krijgt waar u recht op heeft.

Bestuurder aansprakelijk stellen voor letselschade

Wat betreft de aansprakelijkheid zijn er verschillende situaties denkbaar waardoor u als voetganger bent aangereden tijdens het oversteken. U bent geschept door een automobilist en u heeft zelf geen verkeersovertreding begaan? De bestuurder van het motorvoertuig zal in dat geval natuurlijk voor de volle 100% aansprakelijkheid moeten erkennen en ook 100% van al uw letselschade moeten vergoeden. Wij kunnen er voor zorgen dat u zo snel mogelijk een voorschot op uw schadevergoeding krijgt, want als voetganger heeft u na de aanrijding tijdens het oversteken mogelijk direct al flinke kosten. Onder bepaalde omstandigheden kan de bestuurder van het motorvoertuig kan zich beroepen op overmacht. Maar het gebeurt niet vaak dat dit wordt aangenomen. Heeft u zich bij het oversteken aan de verkeersregels gehouden, dan is de veroorzaker bijna altijd volledig aansprakelijk.

Aanrijding bij oversteken eigen schuld? Toch vergoeding

Automobilisten rijden te hard en letten niet altijd goed op. Maar ook voetgangers zijn niet altijd even alert bij het oversteken. Bent u als de voetganger door rood licht gelopen of heeft u een andere verkeersovertreding begaan? Dan is de aanrijding (deels) uw eigen schuld. De aansprakelijkheid voor de aanrijding kan dan niet voor 100% bij de bestuurder van het motorvoertuig worden gelegd. Toch is het zo dat u als voetganger altijd minstens 50% van uw letselschade vergoed krijgt. Waarom? Voetgangers worden in de wet gezien als zogenoemde ‘zwakke verkeersdeelnemers’. Dit geldt ook voor een ongeluk waarbij u als voetganger bent aangereden door een scooter of brommer.

U geniet als voetganger extra juridische bescherming. Voetgangers hebben bij een aanrijding met letselschadeáltijd recht op schadevergoeding. Bent u aangereden tijdens het oversteken en maakte u daarbij zelf een verkeersovertreding? Ook dan komt u dus in aanmerking voor vergoeding van uw letselschade. De bestuurder van een motorvoertuig moet bij een aanrijding met een voetganger altijd minimaal 50% van de letselschade van de voetganger vergoeden. Dat is wettelijk zo geregeld. Een automobilist heeft zo goed als altijd een WA-verzekering. Wij zullen uw letselschade dan ook direct claimen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de tegenpartij.

Stappenplan bij aanrijding tijdens het oversteken

Niet altijd is het duidelijk bij wie de aansprakelijkheid ligt als u bent aangereden tijdens oversteken. Onze ervaren juridische experts zoeken voor u uit wie er in uw geval aansprakelijk is en stellen vervolgens een aansprakelijkstelling op. U wilt natuurlijk weten welke schade u kunt verhalen nadat u bent aangereden tijdens het oversteken. En wat een redelijke schadevergoeding is. Onze letselschade specialisten zullen samen met u alle schadeposten op een rijtje te zetten. U kunt dan denken aan het eigen risico van uw zorgverzekering en andere medische kosten. Ook kapotte kleding, telefoon en andere materiële schade als gevolg van de aanrijding zijn schadeposten die meetellen voor de hoogte van uw schadevergoeding. Kunt u tijdelijk niet werken of studeren? Ook dit zorgt ook voor financiële letselschade waarvoor u schadevergoeding kunt krijgen. Wij eisen van de tegenpartij een schadevergoeding die recht doet aan uw situatie en zorgen ervoor dat de schadevergoeding zo snel mogelijk op uw bankrekening wordt gestort.