Schadevergoeding aanrijding

Schadevergoeding letselschadeU bent betrokken geweest bij een aanrijding en u heeft daarbij schade opgelopen. Aan uw voertuig of aan uw fiets. Ook kan het ongeluk lichamelijk letsel en immateriële schade hebben veroorzaakt. Als de aanrijding niet uw schuld was, heeft u recht op schadevergoeding van zowel uw materiële als immateriële letselschade. Hoe moet u deze schade afhandelen? En met wie? Schadevergoeding claimen na een aanrijding kan ingewikkeld zijn. Hieronder leest u hoe wij u helpen.

Onze specialisten helpen u niet alleen bij letselschade in Utrecht. Als landelijk opererend kantoor staan wij u overal in Nederland kosteloos bij.

Tegenpartij aansprakelijk

Bij een aanrijding zijn verschillende partijen betrokken. Heeft een ander de aanrijding veroorzaakt? Dan is dat de partij die u aansprakelijk kunt stellen. Bij deze tegenpartij kunt u schadevergoeding claimen na de aanrijding. Bekent de ander zijn of haar schuld en aansprakelijkheid, dan is dat vanzelfsprekend gunstig.

Het kan ook zijn dat de tegenpartij geen aansprakelijkheid erkent. De ander moet voor het afwijzen van de schuld wel met argumenten komen. Bijvoorbeeld door te beweren dat u te hard reed of dat u geen voorrang had. En u moet bewijzen aandragen waaruit blijkt dat de ander de aanrijding wel degelijk heeft veroorzaakt. Als letselschade experts kunnen wij u helpen bij het onderbouwen van de feiten die bewijzen dat de schuld bij de ander ligt. De tegenpartij zal dan aansprakelijkheid moeten erkennen.

Aanrijding met motorvoertuig

Voor de afhandeling van letselschade na een aanrijding is het van belang of het een aanrijding was met een auto, met een voetganger of fietser of met een onbekende dader. Was er sprake van een aanrijding met een motorvoertuig zoals een auto, vrachtwagen, motor, of snorfiets? U kunt dan een schadevergoeding claimen bij de bestuurder zelf en ook kunt u een beroep doen op de WA-verzekering die de tegenpartij voor zijn of haar motorvoertuig heeft afgesloten. Dat is in de wet geregeld: als slachtoffer kunt rechtstreeks bij de WA-verzekering van de tegenpartij aankloppen. Advies is hierbij wel juridische hulp in te schakelen, aangezien schadevergoeding claimen een ingewikkeld proces kan zijn.

Schadevergoeding fietser of voetganger

Was het een fietser of voetganger die de aanrijding veroorzaakte? U kunt dan als slachtoffer niet zelf rechtstreeks de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij benaderen. Schadevergoeding claimen kan dan alleen via de fietser of voetganger zelf gebeuren. Komt u er niet uit? Wij hebben hier als ervaren letselschade experts volop ervaring mee.

Veroorzaker aanrijding onbekend

Weet u niet wie de veroorzaker van de aanrijding is, bijvoorbeeld doordat deze na het ongeluk is doorgereden? Of heeft u wel de gegevens van de tegenpartij maar blijkt deze niet verzekerd te zijn? In sommige gevallen heeft u dan toch de mogelijkheid schadevergoeding te claimen na de aanrijding. U kunt daarvoor terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Het is daarbij belangrijk dat u kunt bewijzen dat u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander voertuig. Onze ervaren letselschade experts zijn u daarbij graag van dienst.

Letselschade expert gratis inschakelen

Heeft u naast materiële schade ook lichamelijk letsel opgelopen bij de aanrijding? Dan kun u ook hiervoor schadevergoeding claimen bij de tegenpartij. Het regelen van schadevergoeding voor letselschade kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Het is niet eenvoudig dit op eigen houtje te regelen met de tegenpartij. U doet er goed aan een letselschade expert in te schakelen. Onze juristen komen op voor uw belangen en hebben ruime ervaring met het claimen van schadevergoeding na een aanrijding. Bovendien zijn hieraan voor u als eisende partij doorgaans geen kosten verbonden, ook als u geen verzekering voor rechtsbijstand heeft. Want is de aanrijding de schuld van iemand anders, dan is deze wettelijk verplicht uw kosten voor rechtsbijstand te vergoeden.

Aansprakelijkheid tegenpartij bewijzen

De aanrijding waarbij u letselschade heeft opgelopen was niet uw schuld, dus u wilt de tegenpartij aansprakelijk stellen om schadevergoeding te claimen. U bent dan de eisende partij: u zult moeten aantonen waarom u vindt dat de tegenpartij aansprakelijk is. Wij kunnen u als ervaren letselschade experts helpen bij het onderbouwen van de feiten waarmee u kunt bewijzen dat de schuld van de aanrijding bij de ander ligt. Erkent de tegenpartij geen aansprakelijkheid? Dan kan misschien een juridische procedure worden gestart om toch uw letselschadevergoeding te claimen. In dat geval verwijzen wij u graag door naar een letselschade advocaat Utrecht uit ons netwerk.

Stappenplan schadevergoeding claimen

Wat doet u zelf na een aanrijding? Allereerst brengt u uzelf en eventueel anderen in veiligheid. Dan verzamelt u alle gegevens van de tegenpartij en kijkt u of er getuigen zijn. Maak eventueel foto’s van de situatie en controleer de gegevens van de ander: vraag om een identiteitsbewijs of maak een foto van het nummerbord. vul schadeformulieren in en noteer de gegevens van de verzekering van de tegenpartij.

Vervolgens dient u de aanrijding zo snel als mogelijk bij uw eigen WA-verzekering te melden. Is de ander aansprakelijk voor de aanrijding, lijdt u letselschade en wilt u schadevergoeding eisen? Meldt u zich dan ook bij de verzekering van de tegenpartij. Wij kunnen dit direct voor u regelen. Kunt u om welke reden dan ook niet aankloppen bij de verzekeraar van degene die de aanrijding heeft veroorzaakt? Dan moet u dit via de tegenpartij zelf doen. Ons advies is om daarbij altijd een juridisch expert in te schakelen, zodat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd bij het eisen van een schadevergoeding .

Hoogte schadevergoeding na aanrijding

Het is niet altijd goed in te schatten hoe de tegenpartij reageert als u schadevergoeding wilt claimen. Deze zal uw letselschade mogelijk niet of slechts gedeeltelijk willen vergoeden. Wij kunnen samen met u inventariseren wat uw letselschade is en een overzicht maken van al uw schadeposten. Dat is bij iedereen en bij elke aanrijding weer anders. Mogelijk heeft u ook schade opgelopen die niet door de verzekering wordt gedekt. Het is daarom altijd verstandig een letselschade expert in te schakelen, zodat u krijgt waar u wettelijk recht op heeft.

Wilt u een letselschade expert inschakelen om u juridisch bij te laten staan bij het claimen van een schadevergoeding na een aanrijding? Heeft u zelf geen schuld aan de aanrijding? U kunt dan gratis gebruik maken van onze juridische hulp.