Is mijn bedrijf verzekerd voor ongevallen?

Bedrijfsongeval verzekerdHeeft u op uw werk een ongeluk gehad en daarbij letselschade opgelopen? Dan vraagt u zich wellicht af bij wie u deze letselschade kunt verhalen en of uw bedrijf verzekerd is voor ongevallen. En welke letselschade vergoedt de verzekering allemaal? Is het echt nodig uw werkgever aansprakelijk te stellen? Het zijn vragen waar u eigenlijk niet mee bezig wilt zijn na een ongeval. Belangrijkste is dat u herstelt. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een letselschade specialist in de arm te nemen.

Na een arbeidsongeval met letsel krijgt u meestal direct te maken met extra kosten en deze wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vergoed krijgen. Een letselschade expert gaat voor u aan de slag. Dit kost u in de meeste gevallen niets, omdat juridische hulp in Nederland voor slachtoffers kosteloos is wanneer een ander aansprakelijk is. Bij een bedrijfsongeval is de werkgever vaak aansprakelijk. En is het bedrijf verzekerd voor ongevallen? Dan betaalt de verzekeringsmaatschappij uw letselschadevergoeding.

Neem contact op met ons letselschadebureau, wij adviseren u graag!

Soorten bedrijfsongevallen met zwaar letsel

Dagelijks vinden er tijdens werktijd ongevallen plaats. Bij de meeste bedrijfsongevallen is de werknemer binnen een paar dagen weer volledig hersteld of ondervindt de werknemer totaal geen schade. Soms duurt herstel langer en in enkele gevallen gaat het letsel nooit meer over. Voorbeelden van bedrijfsongevallen die zwaar letsel kunnen veroorzaken:

 • Van een ladder of steiger vallen
 • Een ongeval met een heftruck
 • Een hand die tussen een cirkelzaag komt
 • Het inademen van schadelijke stoffen
 • Bedolven worden onder een stelling met artikelen

Wanneer een werknemer betrokken raakt bij een arbeidsongeval en daarbij zwaar letsel oploopt, kan de schadeclaim zeer hoog zijn. Het is dan te hopen dat het bedrijf is verzekerd voor ongevallen.

De meeste bedrijven zijn goed verzekerd voor ongevallen

Gelukkig zijn de meeste werkgevers in Nederland goed verzekerd tegen een bedrijfsongeval. Zij weten dat de werkgever vaak aansprakelijk is voor de letselschade die hun werknemers oplopen bij een ongeval op de werkvloer. De werkgever heeft een zorgplicht en moet zorgen voor een veilige werkomgeving. Deze zorgplicht gaat erg ver, want de werkgever moet aan vele strenge regels voldoen. De werkgever is in elk geval niet aansprakelijk bij opzet of bewust roekeloos gedrag van de werknemer. Dit zal de werkgever dan wel weer moet bewijzen. Een bedrijfsongevallenverzekering is dus eigenlijk onmisbaar voor een werkgever.

Geen zorgen over arbeidsrelatie; bedrijf verzekerd voor ongevallen

Vreest u voor een verslechtering van de arbeidsrelatie tussen u en uw werkgever als u laatstgenoemde aansprakelijk gaat stellen voor uw letselschade? Niet nodig, want zoals gezegd is in de meeste gevallen uw bedrijf verzekerd voor ongevallen. Wanneer u een hoge letselschadeclaim indient, hoeft uw werkgever hier niet boos om worden en gaat hij gelukkig ook niet failliet. Als de werkgever aansprakelijk is, zal verzekeringsmaatschappij van uw baas alle opgelopen letselschade moeten vergoeden, hoe hoog deze ook is. Het kost uw werkgever dus niets, als hij zijn bedrijf goed heeft verzekerd voor ongevallen. Dit is wel zo prettig voor de arbeidsverhouding tussen u en uw werkgever.

Welke schade vergoedt bedrijfsongevallenverzekering?

Wanneer uw bedrijf verzekerd is voor ongevallen, worden alle kosten die voortvloeien uit het bedrijfsongeval vergoed. Dus alle extra kosten, groot en klein, die u als werknemer heeft moeten maken als gevolg van het ongeluk kunt u bij de bedrijfsongevallenverzekering van uw werkgever claimen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Medische behandelingen die u zelf moet betalen
 • Medicatie of hulpmiddelen die niet worden vergoed (eveneens uw eigen risico)
 • Extra reiskosten die u heeft gemaakt om bij uw behandelend arts te komen
 • Het inschakelen van hulp in de huishouding
 • Het inhuren van een tuinman, omdat u dit zelf niet meer kunt
 • Verlies aan inkomen, omdat u (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent
 • Een vergoeding voor uw abonnement op de sportclub, omdat u daar niet meer naar toe kunt
 • De kosten van uw letselschadespecialist (ons honorarium)
 • Een vergoeding voor de pijn, het verdriet en het verlies aan levensvreugde (smartengeld)

U kunt alle kosten die u zonder het arbeidsongeval niet gehad zou hebben, in de schadeclaim opnemen. Het is namelijk niet de bedoeling dat u vanwege uw letsel enige kosten moet maken. Is het bedrijf goed verzekerd voor ongevallen, dan krijgt u alles vergoed. Van de kleine kosten, zoals porto- en telefoonkosten tot aan grote kosten, zoals inkomensverlies. Het is belangrijk dat u alle schadeposten goed bijhoudt, bijvoorbeeld in een schriftje en dat u probeert zoveel mogelijk bonnetjes te bewaren. Schakel de hulp in van één van onze letselschade specialisten. Wij zorgen ervoor dat u geen kosten vergeet.

Een letselschadespecialist helpt

Of uw bedrijf nu wel of niet verzekerd is voor ongevallen, het is altijd raadzaam een letselschade specialist te raadplegen. Wanneer uw werkgever volledig aansprakelijk gesteld kan worden, kost onze juridische hulp u niets. Ons honorarium wordt eveneens door de verzekeraar van uw baas vergoed. Heeft u een bedrijfsongeval gehad en wilt u weten wat u moet doen of hoe u letselschade kunt claimen? Eén van onze ervaren letselschade experts bezoekt u ook graag in Utrecht. U kunt vandaag nog contact opnemen voor een eerste vrijblijvend advies. Vrijwel elk bedrijf is verzekerd voor ongevallen!