Ongeluk met bedrijfswagen

Ongeval bedrijfswagenHeeft u een ongeluk met uw bedrijfswagen gehad en hierdoor letselschade opgelopen? Dan kunt u in de meeste gevallen schade claimen bij de Schade Verzekering Inzittenden (SVI) die uw werkgever heeft afgesloten. De werkgever is verplicht deze verzekering af te sluiten ter dekking van de letselschade die een werknemer zelf heeft veroorzaakt.

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeluk met uw bedrijfswagen, zit u wellicht met een hoop vragen. Hoe zit het met de persoonlijke letselschade? En bij wie kan de letselschade worden geclaimd? Een letselschadespecialist kan al uw vragen beantwoorden en u juridisch bijstaan bij het claimen van schadevergoeding.

Weten waar u recht op heeft na een ongeluk met bedrijfswagen? Neem contact op, wij informeren u graag.

Ongeval met bedrijfswagen: wie gaat de schade betalen?

Een werkgever is in beginsel aansprakelijk voor alle schade die een werknemer tijdens de uitoefening van zijn werkzaamheden veroorzaakt. Dit geldt dus tevens voor de schade aan een bedrijfswagen na een ongeluk. Niet alleen de schade aan de auto moet de werkgever betalen, ook de letselschade van de werknemer dient de werkgever te vergoeden. Alleen als valt te bewijzen dat de werknemer roekeloos heeft gereden of het ongeluk met de bedrijfswagen met opzet heeft veroorzaakt, kan de werkgever hier onder uitkomen.

Verplichte SVI-verzekering vergoedt schade ongeluk bedrijfswagen

Dagelijks kruipen veel werknemers achter het stuur van een auto van de zaak. Deze hebben zij nodig om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Koeriers die pakketjes afleveren, taxichauffeurs, schilders en klussers met hun bestelbus, bezorgers, vertegenwoordigers, er zijn veel werknemers die dagelijks veel moeten rijden. Wie veel op de weg zit, loopt ook meer risico betrokken te raken bij een ongeval. Voor werkgevers is het daarom verplicht om een SVI-verzekering af te sluiten op de bedrijfswagens waar zijn personeel in rijdt. Deze SVI-verzekering vergoedt alle letselschade die de inzittenden van de bedrijfswagen oplopen.

Zelf verantwoordelijk voor ongeluk met bedrijfswagen

Heeft u een verkeersfout gemaakt met de auto van de zaak en daarbij een aanrijding veroorzaakt? Ook dan zal de SVI-verzekering (Schade Verzekering Inzittenden) uw letselschade vergoeden. Deze verzekering vergoedt namelijk alle ontstane letselschade na een ongeluk met een bedrijfswagen, of u nu wel of niet verantwoordelijk bent. (Tenzij u aantoonbaar onder invloed was of roekeloos hebt gereden). Werkgevers zijn, door een uitspraak van de Hoge Raad, verplicht gesteld een SVI-verzekering af te sluiten voor werknemers die in een bedrijfswagen rijden.

Schadeposten bij ongeluk met bedrijfswagen

Een ongeluk met bedrijfswagen kan flinke letselschade veroorzaken. U kunt voor alle (on)kosten die u niet gehad zou hebben als het ongeval niet had plaatsgevonden schadevergoeding claimen. Krijgt u bijvoorbeeld met medische kosten te maken die niet worden vergoed door uw zorgverzekering, dan is dit een schadepost. Denk aan medicatie, medische hulpmiddelen, behandelingen en ook uw eigen risico. Moet u iemand inhuren om u bij het huishouden te helpen, dan krijgt u dat vergoed. Ook een klusjesman voor klussen in de woning, die u normaal altijd zelf deed, of de kosten voor het inschakelen van een tuinman kunt u vergoed krijgen.

Het kan gebeuren dat u als gevolg van het ongeluk met de bedrijfswagen een tijd lang of misschien wel permanent arbeidsongeschikt raakt. Hierdoor loopt u heel wat inkomsten mis. De SVI verzekering moet dit vergoeden. Ook misgelopen pensioen, extra reis- en telefoonkosten en juridische kosten (verhalen letselschade) behoren tot de schadeposten die u kunt claimen. Alle kosten die u zonder ongeval niet zou hebben gehad, komen in aanmerking voor schadevergoeding. Laat een letselschadespecialist u helpen bij het opstellen van de schadelijst, zodat u geen schadeposten vergeet.

Kosteloze juridische bijstand na ongeluk met bedrijfswagen

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk met een bedrijfswagen en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze ervaren letselschadespecialisten. Ook al heeft uw werkgever een SVI-verzekering, de verzekeringsmaatschappij is er niet bij gebaat u zoveel mogelijk letselschade uit te keren. Zij hebben nu eenmaal hun eigen financiƫle belangen. Onze juridische bijstand is bovendien kosteloos voor u, omdat ons honorarium in de totale letselschadevergoeding wordt meegenomen. Daarnaast verliezen wij ook de goede arbeidsrelatie tussen u en uw werkgever niet uit het oog.

Ongeluk met bedrijfswagen gehad? Neem contact met ons op. Indien gewenst komen wij ook bij u thuis in Utrecht om uw zaak te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *