Gevallen in de tram en gewond geraakt

Gevallen in tramReizen met het openbaar vervoer, of het nu is met de tram, trein, metro of bus, is één van de meest veilige manieren van reizen. Dat sluit echter niet uit dat u toch een ongeluk kunt krijgen als u op de tram stapt. Een ongeluk met een tram komt misschien niet vaak voor, maar als u bent gevallen in een tram en daardoor gewond bent geraakt, dan kunt u net als bij een ander verkeersongeluk letselschade oplopen. U kunt in dat geval vaak uw schade verhalen op de vervoersmaatschappij. Ook de kosten van rechtsbijstand worden door de vervoersmaatschappij betaald. Kiezen voor ons kantoor betekent:

Hulp van een letselschadekantoor met het keurmerk van Register Letselschade
 Kosteloze rechtsbijstand in Utrecht en omgeving
 Ervaren en betrokken letselschade experts

Hieronder leest u waar u recht op heeft en wat wij voor u kunnen betekenen als u bent gevallen in een tram en daarbij gewond bent geraakt.

Letselschade door ongeluk in tram

Bij letselschade denken we al snel aan een ernstig verkeersongeluk. Maar ook een tram kan in botsing komen met een ander voertuig. Moet de trambestuurder plotseling remmen, of gaat er iets mis tijdens het in- of uitstappen bij de tramhalte, dan kunt u gewond raken. Zeker als u bent gevallen in de tram, dan kunt u letselschade oplopen zonder dat u daar zelf iets aan kunt doen. Bent u gewond geraakt doordat u bent gevallen in een tram? Wij adviseren u om dan contact met ons op te nemen. Samen met u kunnen wij bekijken of de trammaatschappij aansprakelijk is te stellen voor uw valpartij en de letselschade die u daardoor heeft opgelopen.

Gevallen in de tram: wie is aansprakelijk?

Als u met de tram reist, heeft u een kaartje of een ander geldig vervoersbewijs gekocht voor de rit die u gaat maken. U bent op dat moment officieel een overeenkomst aangegaan met de vervoersmaatschappij. Dat houdt in dat de trammaatschappij u veilig naar uw bestemming dient te vervoeren. Bent u onderweg naar uw einddoel gevallen in de tram en bent u gewond geraakt, dan is de vervoerder doorgaans aansprakelijk voor de letselschade die u daardoor heeft opgelopen. Een vervoersmaatschappij aansprakelijk stellen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Ons bureau heeft hier veel ervaring mee. U kunt vandaag nog contact met ons opnemen voor een eerste, vrijblijvend advies als u bent gevallen in een tram en gewond bent geraakt.

Schade claimen na valpartij in tram

U bent gevallen in de tram en daarbij gewond geraakt. U heeft letselschade opgelopen en u wilt de vervoerder aansprakelijk stellen, zodat u deze letselschade kunt claimen. Hoe gaat dat in zijn werk? De trammaatschappij waarmee u reist, heeft een zogenoemde zorgplicht. De tram moet u op een veilige manier naar uw bestemming brengen. U heeft maar liefst drie jaar de tijd om uw schade te claimen. Schade claimen is echter niet altijd even eenvoudig. U krijgt te maken met de verzekeraar van de trammaatschappij en deze zal zeer kritisch kijken naar de omvang van uw schadeclaim en de aansprakelijkheid van de trammaatschappij.

Wat doet u zelf nadat u bent gevallen in de tram?

Om letselschade te claimen moet allereerst duidelijk zijn dat de aansprakelijkheid voor uw valpartij bij de trammaatschappij ligt. Daarom doet u er goed aan direct bij de tramconducteur of bij de trambestuurder te melden dat u bent gevallen in de tram. Let u erop dat deze een aantekening maakt van wat er precies is gebeurd. Ook is het slim getuigen van het ongeval te vragen om hun contactgegevens. Eenmaal thuis is het belangrijk ook de vervoersmaatschappij zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Daarnaast adviseren wij om uw huisarts of een ziekenhuis te bezoeken als u gewond bent geraakt. Hoe meer u heeft laten vastleggen, hoe beter.

Inschakelen expert letselschade bij tramongeluk

U kunt ervan uitgaan dat de trammaatschappij in de meeste gevallen aansprakelijk is voor de letselschade die u hebt opgelopen doordat u bent gevallen in de tram. Alleen als de vervoersmaatschappij kan aantonen dat de bestuurder van de tram een aanrijding of noodstop niet had kunnen voorkomen, is de trammaatschappij niet aansprakelijk. De verzekeringsmaatschappij van de vervoersorganisatie zal dan ook vaak veel in het werk stellen om aan te tonen dat zij niet aansprakelijk is. Of zij zullen stellen dat u geen letselschade heeft opgelopen. Het is daarom altijd verstandig een letselschade expert in te schakelen.

Juridische bijstand meestal kosteloos

U heeft verwondingen opgelopen nadat u bent gevallen in een tram? Dan heeft u doorgaans recht op gratis juridische bijstand van één van onze letselschade juristen. Wij staan u bij en helpen u aan te tonen dat de trammaatschappij aansprakelijk is voor het feit dat u bent gevallen en daarbij gewond geraakt bent. De verzekeraar van de vervoersmaatschappij is dan wettelijk verplicht ook de kosten voor uw juridische bijstand te vergoeden. Het kost u dus niets, onze letselschade experts worden betaald door de tegenpartij. Heeft de trammaatschappij erkend aansprakelijk te zijn, dan kunnen wij samen met u een overzicht maken van alle letselschade die u heeft opgelopen nadat u in de tram bent gevallen. Vaak brengt een dergelijke valpartij meer kosten met zich mee dan u zich in eerste instantie misschien realiseert. Vervolgens zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk uw schade krijgt uitgekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *