Krijgt passagier schadevergoeding na ongeluk?

Letselschade passagierU heeft een auto- of motorongeluk gehad waarbij u gewond bent geraakt, maar u zat niet zelf achter het stuur. Als passagier heeft u altijd recht op schadevergoeding als u letselschade heeft opgelopen bij een motor- of auto-ongeluk. U wordt dan gezien als zogenoemde schuldloze derde. Schadevergoeding voor letselschade van de passagier gebeurt op grond van de Bedrijfsregeling ‘Schuldloze Derde’.

Heeft u als passagier bij een ongeluk letsel opgelopen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade en zorgen ervoor dat uw schadevergoeding professioneel wordt afgehandeld.

Ongeluk als passagier: wie is aansprakelijk?

Bij een aanrijding of ander ongeluk met de motor of auto, zijn altijd verschillende partijen betrokken. Als passagier heeft u een andere positie dan de bestuurders van de betrokken voertuigen. Het ongeluk kan uw schuld niet zijn: u zat niet achter het stuur en was dus geen bestuurder. De aansprakelijkheid voor het auto- of motorongeluk kan dus niet bij u of één van de andere passagiers liggen. Of de bestuurder van het andere voertuig schuld had of dat degene met wie u meereed het ongeluk veroorzaakte, doet niets af aan het feit dat u als passagier altijd recht heeft op een schadevergoeding voor alle letselschade die u door het ongeluk met de motor of auto-ongeluk heeft opgelopen. Afhankelijk van de situatie, kunt u als passagier voor uw schadevergoeding terecht bij de verzekeraar van de bestuurder van de motor waarop of auto waarin u zat, of bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Hoe kan ik schade verhalen na een ongeluk?

Ongeacht welke bestuurder aansprakelijk is voor het ongeluk: u dient als passagier op basis van de Bedrijfsregeling Schuldloze Derde altijd schadevergoeding te krijgen. In de praktijk blijkt dit nogal eens wat voeten in de aarde te hebben. Verzekeraars proberen u als passagier misschien af te schepen met een te lage schadevergoeding. Zij zullen mogelijk proberen u voor een deel zelf aansprakelijk te stellen voor uw letselschade. Reed u mee met iemand die onder invloed van alcohol was? Had u uw autogordel wel om? Er zijn namelijk uitzonderingen op de regel dat u als passagier schadevergoeding krijgt. Verzekeraars weten dat maar al te goed. Ons advies is dan ook altijd een juridisch expert in te schakelen om de letselschade die u als passagier heeft te verhalen.

Letselschade expert voor schadevergoeding

Het regelen van schadevergoeding voor letselschade die u als passagier heeft opgelopen, kan een complexe zaak zijn. Onze ervaren letselschade experts staan u graag bij om ervoor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u als passagier recht op heeft als u door een auto-ongeluk of motorongeluk letselschade heeft opgelopen. Letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade, die het gevolg zijn van het letsel dat u hebt opgelopen. Samen met u zoeken wij uit welke schade u kunt verhalen. Wij komen op voor uw belangen en hebben ruimschoots ervaring met het claimen van schadevergoedingen voor passagiers. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Als passagier bent u niet volledig aansprakelijk te stellen voor het ongeluk, waardoor onze juridische bijstand vrijwel altijd gratis is. De verzekeraar van degene die wel aansprakelijk is voor het ongeluk, vergoed niet alleen uw letselschade maar ook de kosten die u maakt voor juridische bijstand van ons letselschadebureau.

Wie keert schadevergoeding passagier uit?

U bent misschien goed bevriend met degene met wie u meereed. Of u bent familie. Dan vindt u het mogelijk geen prettig idee hem of haar als bestuurder met hoge kosten voor een schadevergoeding op te zadelen. Het feit dat u als passagier altijd voor schadevergoeding in aanmerking komt, wil echter niet zeggen dat dat financiële gevolgen heeft voor de bestuurder bij wie u tijdens het ongeluk in de auto zat. Automobilisten zijn immers verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid voor de letselschade die zij een ander bij een ongeluk toebrengen. Zijn of haar verzekering neemt de aansprakelijkheid van de bestuurder over en moet dus zorgen voor uitkering van schadevergoeding aan de passagier. Is een andere partij aansprakelijk voor het ongeval waar u als passagier bij betrokken was? Dan is diens verzekeraar degene die uw schadevergoeding moet uitkeren.

Hulp bij claimen schadevergoeding

Zoals wij eerder al hebben aangekaart, werken verzekeraars na een auto-ongeluk of ongeluk met de motor niet altijd even vlot mee aan het uitkeren van schadevergoeding aan passagiers. De verzekeringen zullen mogelijk onderling ingewikkelde juridische discussies gaan voeren over de schuldvraag en aansprakelijkheid voor het ongeluk. U schiet daar als passagier dan niet veel mee op, terwijl uw letselschade misschien wel oploopt.

Vandaar dat wij altijd adviseren een ervaren juridische letselschade expert in te schakelen. De aansprakelijke partij betaalt de kosten die daaraan zijn verbonden: u krijgt van ons geen rekening voor deze juridische bijstand.

Hoogte schadevergoeding letsel passagier

De hoogte van schadevergoeding voor de passagier is per situatie verschillend en vooraf nauwelijks in te schatten. Samen met u zetten wij op een rijtje welke letselschade u als passagier heeft opgelopen. U heeft na het ongeluk waarschijnlijk al genoeg aan uw hoofd. Neemt u dus vooral vrijblijvend en gratis contact met ons op, wij handelen snel en deskundig de zaken rond uw schadevergoeding voor u af.