Op wie schade verhalen na auto-ongeluk?

Schuld aanrijdingHeeft u een auto-ongeluk gehad? Als u door een aanrijding of ander auto-ongeluk schade heeft opgelopen en gewond bent geraakt, dan brengt dat kosten met zich mee. Heeft u lichamelijk letsel opgelopen en kunt u tijdelijk niet werken, dan loopt u misschien ook inkomsten mis. Een auto-ongeluk kan u dan ook veel letselschade bezorgen. Het spreekt vanzelf dat u deze letselschade graag vergoed krijgt. Op wie uw schade te verhalen na een auto-ongeluk? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Wij leggen u graag wat er komt kijken bij het verhalen van schade na een auto-ongeluk.

Aanrijding tussen twee auto’s

Als twee automobilisten met elkaar in botsing komen, moet worden bepaald bij wie de aansprakelijkheid voor het auto-ongeluk ligt. Welke bestuurder heeft de verkeersregels overtreden? Als er na het auto-ongeluk proces-verbaal is opgemaakt door de politie, dan zal daaruit blijken wie de schuldige is. Heeft u zich aan de regels gehouden en lag de schuld van het auto-ongeluk bij de andere automobilist, dan is die ander de aansprakelijke tegenpartij op wie u schade kunt verhalen. Wij kunnen u in dat geval kosteloos helpen. We berekenen hoeveel letselschade u heeft opgelopen en welke schade nog te verwachten valt. Vervolgens verhalen we de schade op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Indien nodig, vragen wij het politierapport voor u op. Ook dit kost u niets.

Schadevergoeding bepalen na auto-ongeluk

Een auto-ongeluk kan vervelende gevolgen voor u hebben. Naast de nodige materiële schade heeft u heeft mogelijk letsel en verwondingen opgelopen. Heeft u een pijnlijke nek of veel hoofdpijn? Dit kan wijzen op een whiplash. Of u nu kampt met ernstige pijnklachten of dat u er met alleen lichte verwondingen vanaf bent gekomen, medische kosten maakt u na een auto-ongeluk al snel. Wacht u vooral niet te lang met het claimen van deze kosten, om juridische problemen te voorkomen.

Naast medische kosten, kan het auto-ongeluk nog talloze andere schadeposten met zich mee brengen. Wij hebben jarenlange ervaring met het inventariseren van alle letselschade die een auto-ongeluk kan veroorzaken en zetten graag samen met u alles op een rij. U weet dan precies hoeveel letselschade u lijdt en welke verhaald kan worden.

Aansprakelijkheid bij aanrijding auto

Zoals u al heeft kunnen lezen, is degene die de verkeersregels heeft overtreden degene bij wie u een schadevergoeding kunt claimen. U heeft recht op een vergoeding van al uw schadeposten. Ook passagiers die bij u in de auto zaten ten tijden van het auto-ongeluk kunnen hun letselschade claimen. De tegenpartij heeft doorgaans een verzekering bij wie u de schadeclaim direct kunt neerleggen. Schade verhalen na een auto-ongeluk is echter niet altijd even eenvoudig. De tegenpartij zal uw letselschade mogelijk bagatelliseren of beweren dat u zelf ook schuld had aan het ongeval. Ons advies is om altijd een letselschade jurist in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat u de schade kunt verhalen waar u recht op heeft.

Kop­-staartbotsing; van achteren aangereden

Bij een zogenoemde kop-staart botsing is een andere automobilist van achteren tegen u aangereden. Als u van achteren bent aangereden, is de kans groot dat dit is gebeurt op de snelweg, terwijl u in een file stond óf terwijl u stond te wachten voor het stoplicht. Bij een kop-staartbotsing is bijna altijd degene die u van achteren heeft aangereden aansprakelijk voor de letselschade. De bestuurder van een motorvoertuig is immers verplicht om voldoende afstand te houden.

De bestuurder van de auto die u van achteren aanreed, zal mogelijk onder zijn aansprakelijkheid uit proberen te komen. Het is immers wel zo dat u zelf schuldig bent aan de aanrijding als u zo maar ineens en zonder reden hard op de rem bent gaan staan. De ander had dan niet genoeg tijd om te kunnen stoppen. Wie is er uiteindelijk aansprakelijk voor het auto-ongeluk? Wij zoeken dit direct voor u uit, zodat u zo snel mogelijk weet of schade verhalen een reële optie is. De kans dat wij daarin slagen is echter aanzienlijk, want het komt niet vaak voor dat een uitzondering wordt gemaakt op de regel dat degene die u van achteren heeft aangereden aansprakelijkheid voor het auto-ongeluk moet dragen.

Auto-ongeluk? Gratis juridische bijstand

Letselschade verhalen, hoe doet u dat en bij wie? Wij hebben een team experts voor u klaarstaan die precies weten welke valkuilen er zijn. Het inschakelen van een letselschade expert brengt veel voordelen met zich mee. Wij vragen het politierapport voor u op, stellen de tegenpartij die het auto-ongeluk heeft veroorzaakt zo snel mogelijk aansprakelijk en kunnen indien gewenst een voorschot op uw schadevergoeding vragen. Om uw letselschade zo zorgvuldig mogelijk te kunnen claimen, berekenen wij samen met u de totale letselschade die u door het auto-ongeluk heeft opgelopen. Uit ervaring weten wij dat slachtoffers van een auto-ongeluk soms schadeposten over het hoofd zien die zij wel degelijk kunnen claimen bij de tegenpartij. Wij zorgen er eveneens voor dat uw schadeclaim zo snel mogelijk bij de tegenpartij ligt en dat uw schadeclaim zo vlot mogelijk wordt afgewikkeld.

U hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele kosten die ontstaan als u één van onze juridische experts inschakelt. De verzekering van de automobilist die het ongeluk heeft veroorzaakt, moet ook deze kosten vergoeden. Onze juridische diensten zijn dus gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *